Καθηγητές
























Έφη Μεράβογλου (Βγάλτε τις μάσκες-Βασική καθηγήτρια υποκριτικής) 

 Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Αποφοίτησε το (2003) από την Ανώτερη Δραματική σχολή Θεμέλιο και το (2009) από τα Ιεκ Ξυνή Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια τραγουδιού με την Μαρία Πασχάλη , Σοφία Βόσσου και την Μαρία Ξενίδου. Στο New York Acting School Υποκριτική με τον Νίκο Κατή( 3μηνο). Flamengo στην σχολή χορού της Μαρίνας Λαμπροπούλου (3μήνες) και σύγχρονο Χορό στην Σχολή του Π. Μεταξόπουλου( 5μήνες). Σκηνοθετεί από το (2003) σχολεία , πολιτιστικούς συλλόγους καθώς και επαγγελματικές ομάδες. Έχει γράψει , σκηνοθετήσει και παίξει ‘’ One night in heaven’’, ‘’Έγκλημα στο Χωριάν Espresso’’, ‘’Ζητείται Δράκουλας’’, ‘’Epiclot’’,’’Πίστεψε σε κάτι’’, ‘’Παρασκευή και 13’’, ‘’8 Γυναίκες κατηγορούν εσένα’’, Dreamville, αλλά και παιδικά έργα, όπως ‘’ Ο Αη Βασίλης Υπάρχει’’, ‘’Τα Μαγικά Χριστούγεννα’’, ‘’Ταξίδι με άρωμα Χριστουγέννων’’ . Εισηγήτρια του Bar Acting Tου 1ου σεμιναρίου και 2ου για θέατρο σε Bar.(2010-2012).Έχει συμμετάσχει επίσης στο Θέατρο Άλεκτον , σκην. Σωτηρία Κολόζου στο έργο’’ Οι Μούσες’’ (2003), ‘’ Καμπαρέ ο κόσμος’’ (2008-2009) της Κωστούλας Μητροπούλου σε σκηνοθεσία Χρήστου Τσάγκα, ‘’Εντόπιοι ‘’ δραματοποίηση και τραγούδι. ( Bar theatre),‘’Δραματοποίηση’’ στο ghost House με τον Τραγουδιστή Γιώργο Χριστοδούλου σκην. Νίκος Κατράκης. ( 2010 ),‘’6 Πρόσωπα ζητούν συγγραφέα’’ σκην. και διασκευή Νίκου Κατράκη (2011) στο Χώρο Τέχνης Ασωμάτων, ‘’ Ο Αλλαντίν και οι Αμαζόνες’’ 3D Animation σκην. Χάρης Περσίδης. Μεταγλωττίσεις στην Art Factory. Ηθοποιός με το Rock συγκρότημα Rockdrive. ‘’Million like baby’’σκην. Νίκου Κατράκη (2012). ''Γουρούνι στο σακί'' της Έρσης Βασιλικιώτη στο θέατρο Αλκμήνη του George Feaydeau σκην.της ίδιας (2013 ). Σκηνοθεσία και κείμενα στην συναυλία Αλληλεγγύης ''Μια ολόκληρη μέρα χαριζόμαστε''(2013). Διδασκαλία Χοροκίνησης, δραματουργίας και Υποκριτικής σε εργαστήρια και σε Παιδαγωγούς. Παραγωγός ραδιοφώνου στο Βερόνικα 97,2 fm (2005-2006). Παραγωγός και υπεύθυνη Προγράμματος του web Radioonair.gr
 

--------------------------------------------------------------------------------


Ηθοποιός, σκηνοθέτις, ερμηνεύτρια, συγγραφέας,
Εκπαιδεύτρια «Method Acting» (Βασική καθηγήτρια υποκριτικής)
Η Μαρία Τσαρούχα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία στο Deree College στην Αθήνα και υποκριτική τέχνη στην «Αμερικανική Ακαδημία Δραματικών Τεχνών»της Νέας Υόρκης (“American Academy of Dramatic Arts  ΑΑDA”), όπου αποφοίτησε αριστούχα.
Στο “Webber Douglas Academy of Dramatic Arts” στο Λονδίνο εξειδικεύτηκε στο Σαιξπηρικό ρεπερτόριο και στην μέθοδο Stanislavsky.
Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια υποκριτικής και σκηνοθεσίας στον κινηματογράφο με τον Μιχαήλ Ιλιένκο, κοσμήτορα του Πανεπιστημίου του κινηματογράφου του Κίεβο.
Επίσης έχει παρακολουθήσει, συστηματικά επί εφτά χρόνια, σεμινάρια δημιουργικής γραφήςλογοτεχνίας και Θεωρία της Φιλοσοφίας στο «Κέντρο δημιουργικής γραφής και θεάτρου για την επίλυση συγκρούσεων» της Χριστιάνας Λαμπρινίδη.
Σε ηλικία δεκατριών χρονών είχε εκδώσει το πρώτο της βιβλίο «Πρώτα βήματα, πρώτες σκέψεις» και επιβραβεύτηκε από τον Αντώνη Σαμαράκη και τον Κώστα Ταχτσή, ως η «μικρότερη Ελληνίδα συγγραφέας».
To 2011 εκδόθηκε από τις εκδόσεις «Ηριδανός» το βιβλίο της «Διαυγές κενό κεφάλι», το οποίο έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Το 2003 δημιούργησε το “Magic Room Theater”, μια ομάδα καλλιτεχνών – δημιουργών όπου ανεβάζει παραστάσεις με κείμενα, τραγούδια, μουσικές συνθέσεις και σκηνοθεσία της, όπως τα musical – cabaret «Αυτή Είναι Μια Πάπια», «Μια Υποψία στη Σκηνή», «REUNION», «LOLAS CABARET», «Ιt’ s a Wonder Full World», «Maria in Abundance».
Οι παραστάσεις του “Magic Room Theater” ξεχωρίζουν ως «προϊόν» τέχνης, λόγω του συνδυασμού δημιουργίας έργου, μουσικών επιλογών, ρεαλισμού υποκριτικής. Είναι μαζί θέατρο, musical, stand up comedy και μουσικό live.
Στην Αμερική έχει παίξει στα θέατρα της AADA στην Νέα Υόρκη στις παραστάσεις «Cat among the Pigeons», «Τhe Courageous one», «Andromache», «Gingerbread lady», «The house of Bernarda Alba», «Saturday, Sunday, Monday» , «Return Engagements», «Cinders» «Coriolanus» , «Richard ΙΙΙ» «Rape among the Belt» , «Twelve angry women», « Desires under the Elms» .
Στην Ελλάδα έχει παίξει στο θέατρο στην παράσταση «Το μεσημεριανό», στο μιούζικαλ «Σακουρά» και στη μουσική σάτιρα «Καλοκαίρι με Στοίχημα»», στο μιούζικαλ «Μάλα –η μουσική του ανέμου» στο θέατρο Παλλάς, στη rock opera «Αδάμ και Χαλιμά» στην Λυρική σκηνή, στο «Trainspotting», στην παράσταση «Bug» της ομάδας ΝΑΜΑ στο θέατρο «Επί Κολωνώ» και στον «Θυρωρό της νύχτας», σε σκηνοθεσία Γιώργου Πανουσόπουλου στο Ίδρυμα Κακογιάννη.
Έχει διασκευάσει το μυθιστόρημα «Μέρες εγκατάλειψης» της Έλενα Φεράντε και το σκηνοθέτησε με τον τίτλο «Η κακομοίρα της Νάπολι», που παίχτηκε για δύο χρόνια στο θέατρο «Επί Κολωνώ».
Συμμετείχε και πρωταγωνίστησε σε μεγάλου μήκους ταινίες, όπως «Κορόιδο εν «τάξει»» σε σκηνοθεσία Γ. Παρασκευόπουλου, «Η Εύκολη Λεία», σε σκηνοθεσία Β. Σεϊτανίδη, «Ρόκκο vs Κλεοπάτρα», σε σκηνοθεσία Α. Σπίνουλα και στο «Delivery», σε σκηνοθεσία Ν. Παναγιωτόπουλου. Συμμετείχε στην Ελληνική τηλεόραση σε παραγωγές όπως «Οι Χρηματιστές» , «Πρόβα νυφικού», «Ιατρικό Απόρρητο», «Κλεμμένα Όνειρα».
Αυτή την περίοδο παίζει στην παράσταση «La Nonna» στο θέατρο Ακάδημος, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Πιατά. Παράλληλα σκηνοθετεί την θεατρική παράσταση «Ιράκ – 9 Τόποι Επιθυμίας», της Heather Raffo, η οποία θα ανέβει το Δεκέμβριο στο θέατρο «Vault».
Όσον αφορά τη μουσική της ιδιότητα, αρχές καλοκαιριού κυκλοφόρησε το c«Ευγενικά Τραγούδια» με τον Λάκη Παπαδόπουλο, κάνοντας διάφορες συναυλίες για την παρουσίασή του.
Συνεχίζει τις προσωπικές μουσικές της παραστάσεις, με τίτλο «Maria the Singer”, με τραγούδια Jazz, soul , swing, και rock διασκευές.
Από το 2000 διδάσκει «Method Acting» – την πιο πολυσυτημένη και επιτυχημένη μέθοδο υποκριτικής, ο οποία διδάσκεται στις σχολές της Αγγλίας και της Αμερικής - σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς και ερμηνευτές.
Είναι πρακτικός του E.F.T. (Emotional Freedom Therapy).




------------------------------------------------------------------------------------------


Γιώργος Χριστοδούλου (Τραγούδι)

 Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από μικρός με τη μουσική και επί 12 χρόνια διδασκόταν κιθάρα, αρμονία και σολφέζ. Έχει πάρει πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής από το δάσκαλο Μανώλη Χατζημάρκο. Το 1996 στο Κολλέγιο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε, στην παράσταση για τα «70 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης» τραγούδησε Μίκη Θεοδωράκη παρουσία του συνθέτη, ενώ στο τέλος της συναυλίας τα λόγια του μεγάλου δημιουργού αναθέρμαναν την αγάπη του για το ελληνικό τραγούδι. Το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου συμμετείχε σε συναυλίες για τα «35 χρόνια» του Λευτέρη Παπαδόπουλου. Το 2001 συμμετείχε στη δισκογραφική δουλειά του Σταύρου Κουγιουμτζή «Έβρεχε ο κόσμος» σε συνεργασία με τον Γιώργο Νταλάρα και την Μαρία Κουγιουμτζή. Το Σεπτέμβριο του 2004 κέρδισε το «Βραβείο Καλδάρα» στο μουσικό διαγωνισμό «ΤΣΙΤΣΑΝΕΙΑ» το οποίο του απένειμε η κόρη του αείμνηστου Βασίλη Τσιτσάνη, έχοντας στην επιτροπή τον ιστορικό μουσικολόγο Παναγιώτη Κουνάδη, το Νότη Μαυρουδή και τον αείμνηστο Ηλία Κατσούλη. Έχει συνεργαστεί με αξιόλογους ερμηνευτές, όπως οι: Ελένη Δήμου, Στέλιος Διονυσίου, Θέμης Αδαμαντίδης, Λένα Αλκαίου, Βασίλης Λέκκας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Πέτρος Γαϊτάνος, Γλυκερία, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ο βασικός ερμηνευτής στις συναυλίες του Θανάση Πολυκανδριώτη συμμετέχοντας έτσι πιο εντατικά σε μια αναζήτηση και μελέτη του λαϊκού τραγουδιού σε βάθος. Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προσκληθεί και συμμετείχε σε σημαντικές εκπομπές- αφιερώματα δημιουργών όπως η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, ο Μανώλης Χιώτης, η Γιώτα Λύδια και ο Μάνος Λοΐζος. Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Χριστοδούλου με τίτλο «’Αμμος καυτή» κυκλοφορεί από την 7. Τη μουσική των περισσότερων τραγουδιών υπογράφει ο Τάσος Λυμπέρης, ενώ οι υπόλοιποι συντελεστές του δίσκου είναι οι: Κώστας Μπούζης, Λεωνίδας Κύρτσος, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιώργος Πηλιανίδης, Ανδριάνα Παναγιωτάκη, Σώζος Λυμπερόπουλος, Γιώργος Κοκκίνης καθώς και ο ίδιος ο τραγουδιστής, που υπογράφει μουσικά δυο τραγούδια. Το πρώτο single του άλμπουμ είναι το “Άμμος καυτή ”, ενώ σίγουρα αξίζει να προσέξετε το ρυθμικό “Δυάρι ”. Το 2010 εμφανίστηκε στη μουσική σκηνή «ΕΠΟΧΕΣ» στο πλευρό της Κατερίνας Κούκα. Έχει διδάξει κιθάρα και τραγούδι και μέχρι σήμερα κάνει μουσικές εμφανίσεις σε πολλά σημεία της χώρας.



------------------------------------------------------------------------------------------
 
Ελπίδα Μηναδάκη (Δημιουργική γραφή)

 Γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρή αγαπούσε τα παραμύθια και την τέχνη. Άλλωστε κάθε παραμύθι κρύβει τη δική του τέχνη! Σπούδασε δημοσιογραφία και διαφήμιση. Κι αυτό, φαίνεται, της έμεινε κουσούρι μέχρι σήμερα. Ακόμα ψάχνει για απαντήσεις, αλλά ταυτόχρονα διαφημίζει την καλή πλευρά της ζωής. Γιατί η ζωή μοιάζει με πίνακα, και ο καθένας από εμάς μπορεί να τη ζωγραφίσει με τα δικά του χρώματα. Έχει συνεργαστεί με διάφορα μέσα ενημέρωσης και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά κι εφημερίδες.
Παράλληλα, έχει εργαστεί ως κειμενογράφος σε διαφημιστικές εταιρίες. Σήμερα συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Παιδαγωγικού Θεάτρου Θεατρομάθεια που πραγματοποιεί θεατρικές παραστάσεις συμμετοχικού θεάτρου για παιδιά. Έχει εκδώσει ήδη ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο Λίτσα, η Σακουλίτσα που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Οσελότος. Το συγκεκριμένο είναι το δεύτερο βιβλίο της. Αγαπάει το θέατρο, τη μουσική, τη στιχουργική και την αφήγηση παραμυθιών.

------------------------------------------------------------------------------------------

 Κατερίνα Μπουζάνη (Σωματικό Θέατρο)

 Η Κατερίνα Μπουζάνη γεννήθηκε στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην 'Αρτα.Είναι απόφοιτη της ανώτερης δραματικης σχολής "θεατρική τέχνη"(2011).Παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής αγωγής και ρυθμικής κιθάρας στο ωδείο "Όπερα".Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια:"κινησιολογίας" βασισμένο στη θεωρία του Rudolf Laban με την Κ.Σελιώνη."σύγχρονου χορού" και ''κινητικού αυτοσχεδιασμού" με τον Σ.Αποστολάτο και τον Γ.Ανδρεάτο,"buthoh"με την Μ.Τσαγκαράκη,"αρχαίας τραγωδίας" βασισμένο στη προσωδιακή μετρική και το ιαμβικό τρίμετρο και ''ορθοφωνίας'' με τον Α.Ανδριόπουλο,"ιστορία τέχνης" στην ιδιωτική σχολή Άκτο,"αυτιστική νοοτροπία και ζωή η κατανόησή της" με την Μ.Παπαδάκη,"δραματοθεραπείας και μουσικοκινητικής αγωγής" με την Α.Γεωργακάκη,"αντιμετώπιση παιδικού τραύματος μέσω θεατρικού παιχνιδιού" με την Α.Παπαγιάννη και τον Α.Μπαρότσο.Συμπρωταγωνίστησε και πρωταγωνίστησε στις παραστάσεις "DREAMVILLE"(χώρος τέχνης ασωμάτων) σε σκηνοθεσία της Ε.Μεράβογλου,στην παράσταση "PROVA GENERALE" (σταύλος) σε σκηνοθεσία της ίδιας,"ΚΆΠΟΥ ΑΛΛΟΎ" (στούντιο 1) σε σκηνοθεσία Γ.Καπετανάκη,"12 ΜΕ 8" (επί κολονώ) και "ΠΑΡΆΞΕΝΑ ΠΛΆΣΜΑΤΑ" (πολυχώρος άνθρωπος) σε σκηνοθεσία Χ.Χριστοφή.Συμμετείχε στα χοροθεατρικά project :"GLOBAL AREA" και "SPIDER" σε χορογραφία Ι.Καμπυλαυκά.Συνεργάστηκε χοροθεατρικά για το διδακτορικό της χορογράφου Ε.Ζιώγαλη πάνω στη "ΨΥΧΩΣΗ" της Σάρα Κέιν.Πρωταγωνιστησε στις ταινίες μικρού μήκους: "ΣΚΙΈΣ" σε σκηνοθεσία Κ.Δελλή,"ΠΟΤΈ ΞΑΝΆ" σε σκηνοθεσία Α.Τούση,"ΈΝΑ" σε σκηνοθεσία Χ.Χριστοφή.Σκηνοθέτησε τη μουσικοχοροθεατρική παράσταση "ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΗΣ" στο ίδρυμα "Κιβωτος του κόσμου","ΑΥΛΉ ΤΩΝ ΘΑΥΜΆΤΩΝ" του Ι.Καμπανέλη σε διασκευή στο οικοτροφείο ειδικών ατόμων "Η ΧΑΡΆ","PROVA GENERALE" της θεατρικής ομάδας "ΚΛΕΨΎΔΡΑ" όπου είναι ιδρυτικό και ενεργό μέλλος της.Δίδαξε θεατρικό παιχνίδι και μουσικοκινιτκή αγωγή στην "Κιβωτό του κόσμου" και στο οικοτροφείο ειδικών ατόμων "Η ΧΑΡΆ".Έχει καλεστεί για να διδάξει στα σεμινάρια για ερασιτέχνες βασισμένα στις μεθόδους του Κ.ΣΤΑΝΙΣΛΑΦΣΚΙ και του Α.ΤΣΕΧΩΦ του Κ.Δανέζη και της Ε.Ζα΄ίτση.Διδάσκει υποκριτική,αυτοσχεδιασμό και κίνηση σε ερασιτέχνες στο ΚΕΝΟ ΧΩΡΟ.Τα τελευταία 5 χρόνια εργάζεται ως τραγουδίστρια σε μουσικές σκηνές της Αθήνας.



------------------------------------------------------------------------------------------


ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΟΥΚΙΣΑΣ (Ζωγραφική)
  Ο Αλέξανδρος Λουκίσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957 Σπούδασε Ζωγραφική, Χαρακτική και Φωτογραφία στη Σχολή Καλών Τεχνών του West Surrey στην Αγγλία, απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα και πρώτο Βραβείο στη Ζωγραφική . Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο πιάνο αποφοιτώντας από το Ωδείο με άριστα. 
 Από το 1986 διδάσκει στη Μέση Εκπαίδευση το μάθημα των Καλλιτεχνικών και διδάσκει πιάνο στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών. Την περίοδο 1987-1990 διδάσκει ελεύθερο σχέδιο και ζωγραφική στο πνευματικό κέντρο Σητείας σε παιδιά ηλικίας 10 – 14 , 15-18 και σε ενήλικες. Τη σχ. χρονιά 2003-2004 διδάσκει ζωγραφική και ελ. σχέδιο στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Υμηττού.
 Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας και της Ένωσης Καθηγητών Καλλιτεχνικών Μαθημάτων . Είναι μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Πανελλήνιου Διαγωνισμού πιάνου νέων πιανιστών. Είναι μέλος της Διεθνούς Πολιτιστικής Ομοσπονδίας 21ος Αιώνας και επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδικής Μουσικής Δημιουργίας. Από το 2007 συνεργάζεται με τη Γκαλερί Ζυγός.

------------------------------------------------------------------------------------------

Κάνδια Μπουζιώτη (Μουσικοθεραπεύτρια & 
Μουσική/Φωνητική Ψυχοθεραπεύτρια)
MA,AVPT, σπούδασε κλασσικό τραγούδι και Ψυχολογία στην Αθήνα. Το 2010 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στη Μουσικοθεραπεία από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και το 2012 ολοκλήρωσε τo Aνώτερο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα/Εξειδίκευση στη Φωνητική Ψυχοθεραπεία με την Dr. Diane Austin στο Βανκούβερ του Καναδά. Από το 1994 εργάζεται ως σοπράνο κι από το 2000 ανήκει στο δυναμικό των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων. Ως μουσικοθεραπεύτρια έχει εργαστεί σε νοσοκομεία και στηρικτικά κέντρα της Νέας Υόρκης και συνεχίζει να εργάζεται στην Αθήνα ως Μουσικοθεραπεύτρια & Μουσική/Φωνητική Ψυχοθεραπεύτρια. Έχει λάβει μέρος σε παρουσιάσεις, διαλέξεις και σεμινάρια στη Νέα Υόρκη και στην Αθήνα κι αρθρογραφεί σε εφημερίδες και διαδικτυακά μουσικοθεραπευτικά περιοδικά. Είναι Μέλος του Αμερικανικού Συνδέσμου Μουσικοθεραπευτών (AMTA) και του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ)

---------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης Μπαβέλλας (Σκηνοθεσία κιν/φου)
Ο Δημήτρης Μπαβέλλας γεννήθηκε στο Νέο Κόσμο. Σπούδασε σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου και έλαβε σεμινάρια υποκριτικής από τον Δημήτρη Μαυρίκιο στο «Θέατρο των Αλλαγών». Έχει σκηνοθετήσει μικρού μήκους ταινίες, ντοκιμαντέρ, βιντεοκλίπ, τηλεοπτικές εκπομπές, εταιρικά βίντεο κ.α. Ακόμη, έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως μουσικός παραγωγός στους ραδιοσταθμούς “Flash 96.1” και «Μελωδία».
Το 2005 έλαβε υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές σκηνοθεσίας στο εξωτερικό από το ΙΚΥ. Το 2008 ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στη σκηνοθεσία στο Northern Film School (Leeds, UK).
Το 2009 σκηνοθέτησε την πρώτη του θεατρική παράσταση με τίτλο «ένα μικρό τεχνικό πρόβλημα» η οποία ανέβηκε στο 104 Θέατρο Κέντρο Λόγου και Τέχνης.
Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του με τίτλο Runaway Day έκανε πρεμιέρα στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ του Σαράγιεβο (2013). Στη συνέχεια προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ της Αυστρίας (Βιεννάλε), στο 68ο Φεστιβάλ Εδιμβούργου, στις αθηναϊκές αίθουσες για τρεις εβδομάδες και συνεχίζει να παίζεται εντός και εκτός συνόρων έχοντας συμπληρώσει πάνω από 30 συμμετοχές σε Φεστιβάλ ανά τον κόσμο.

Το φιλμ κέρδισε το βραβείο "Alphaville Award in Feature Films" καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στο 23ο Berkeley Video & Film Festival 2014 και το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο The Gulf of Naples Independent Film Festival 2015.

Αυτή την περίοδο ετοιμάζει την επόμενη του ταινία με τίτλο Η Αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ.

Φιλμογραφία

Runaway Day (86’, S-16mm, 2013)
Παραγωγή: Vox Productions, Δύο Τριάντα Πέντε, Sklavis Film Lab, Online Recording Masters

Alphaville Award in Feature Films – Βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στο 23οBerkeley Video & Film Festival 2014.

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο The Gulf of Naples Independent Film Festival 2015

Θετικό; (8’, HD, 2010)
Παραγωγή: Ελληνική Εταιρία Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS, ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., t-short

Πίσω από τις γρίλιες (17’, 35mm, 2009)
Παραγωγή: The Northern Film School, ΕΡΤ Α.Ε., Εργαστήρια Σκλαβής-Άγγελος Αργυρούλης, Δημήτρης Μπαβέλλας

anticlockwise (8’, 35mm, 2007)
Παραγωγή: The Northern Film School, Δημήτρης Μπαβέλλας

Βραβείο Α’ Αντρικού Ρόλου για τον Νταν Άτκινσον (Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2008)

Φύλακας Άγγελος (35 mm, 15’, 2004)
Παραγωγή: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, ΕΡΤ Α.Ε.

Βραβεία Σκηνοθεσίας και Μοντάζ (Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2005)

2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, Βραβείο 1ου Ανδρικού Ρόλου, Βραβείο Μουσικής, Βραβείο Ενδυματολογίας, Βραβείο Ήχου (4ο Φεστιβάλ “Μικρές Πρεμιέρες” 2005)

Φώτα (συν-σκηνοθεσία, 35 mm, 11’, 2002)

Βραβείο Μοντάζ (Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου 2003)

αγοραφοβία (16 mm, 10’, 2001)


---------------------------------------------------------------------------------------------

 Μαρία Λαϊνάς (Casting Director)
Το βιογραφικό της μπορείτε να το δείτε εδώ:
http://www.imdb.com/name/nm2439785/?ref_=fn_al_nm_1








---------------------------------------------------------------------------------------------


Βαγγέλης Μπέκας (Δημιουργική γραφή)
O Βαγγέλης Μπέκας γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1976. To 2009 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα Tο 13o υπόγειο, το 2011 ακολούθησε το μυθιστόρημα Φετίχ, και τα δύο από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος. Το τρίτο του μυθιστόρημα Οι αισιόδοξοι κυκλοφόρησε το 2013 από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης. Επίσης, συμμετέχει στις συλλογές διηγημάτων: Ιστορίες βιβλίων (συλλογικό, εκδόσεις Καστανιώτη, 2014) και Crisis 10+1 (συλλογικό, εκδόσεις Βακχικόν, 2012). Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί ακόμα σε εφημερίδες και περιοδικά, ενώ δύο εξ αυτών «Τα σκοτάδια» και «Το μεγαλύτερο έγκλημα» έχουν δραματοποιηθεί και ανεβαστεί σε θεατρική παράσταση (Μάιος 2012).

Το 2014 του απενεμήθη Έπαινος στον 1ο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος (πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού) στην κατηγορία διασκευασμένο λογοτεχνικό έργο. Για σενάριο μεγάλου μήκους που βασίστηκε στο μυθιστόρημά του Tο 13ο υπόγειο.

Το 2015 ακολούθησε το 1ο βραβείο πρωτότυπου σεναρίου μεγάλου μήκους για το έργο του Η χύτρα, στον επόμενο διαγωνισμό της Ένωσης Σεναριογράφων.

Δραστηριοποιείται στην καλλιτεχνική ομάδα Barouak, η οποία ασχολείται με την παραγωγή βιντεοποιημάτων και άλλων οπτικοακουστικών project, ενώ παράλληλα καταπιάνεται και με το σενάριο.

http://barouak.blogspot.gr/